Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя обяви съвместни действия с международните

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя обяви съвместни действия с международните
Коментари Харесай

Зеленски:Терорът отвори твърде много фронтове срещу човечеството

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя разгласи взаимни дейности с международните сътрудници в битката против тероризма, оповестява " Укринформ ".

" Следващата седмица ще работим заедно с нашите сътрудници, с цел да подсигуряваме единството на света в битката против тероризма. Вече са планувани разнообразни интернационалните събития ", сподели президентът във вечерното си послание.

По думите му, украинската позиция ще бъде за единение и взаимни дейности.

" Терорът отвори твърде доста фронтове против човечеството. Войната против Украйна. Войната в Близкия изток. Ужасна дестабилизация в Африка. Постоянни опити за провокиране на рецесия на международния пазар на храни. Да бъдеш мощен в такива условия значи да се противопоставиш на терора. Не е задоволително да си велика страна. Не е задоволително да си богата страна. Не е задоволително да имаш упоритости. Да си мощен значи да помагаш в отбраната на хора и животи от всички форми на гнет. И това е тъкмо това. Да помогнем ", акцентира Зеленски.

По-рано Зеленски към този момент осъди насилието в Израел.  

Целият свят схваща кой посредством дейностите си може да провежда терористична офанзива от групировката " Хамас " против Израел, сподели той.

 

Двама жители на Украйна бяха убити в Израел. Предприемат се ограничения за репатриране на телата.

Израел официално обяви положение на война за първи път от 1973 година, откакто палестинската ислямистка формация " Хамас " стартира офанзива на 7 октомври.

Войната към този момент взе над 1000 жертви, 2000 души са ранени, а стотици са отвлечени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР